Hester vi har avlet frem / hester vi har solgt. Ved import av Frieser eller Barockpinto plukker vi alltid ut de beste hestene, både mtp. stamtavle, eksteriør og bruksegenskaper. KVALITET !  I vårt avlsarbeide fokuserer vi også 100%  på kvalitet.

 

Johannes BP09

Doerak BP08

Den vakre barockpintohingsten Johannes er født i 2010. (Isam BP01XX/ Oepke 266 X Tjalling 235 Preferent). Han er 50% frieser, 25% English fullblod og 25% Old dutch warmblod.

Vi solgte Johannes til Anne Holmen i Norge i 2012 gjennom vår samarbeidspartner Arnold Wemmenhove i Nederland. I Norge gjorde Johannes stor siksess.

2/9-2012: ble Johannes kåret i Barockpinto Stamboken med 45,5 poeng, og fikk navnet Johannes BP09. Han hadde høyeste poengsum av BP hingstene i Norge det året! Se bildet over. Ung hingst med allerede lang tykk man for alderen.

Han ble etterhvert solgt videre til Østerrike til Sigrid Seebacher, hvor han har virket i avlen i flere år.

Se hvordan Johannes har vokst seg stor og flott her :

https://www.barockpintos.at/hengst/

 

 

 

Doerak solgte vi i 2009 som åring til Anne Holmen i Norge, via vår samarbeidspartner Arnold Wemmenhove i Nederland . Doerak BP 08 er etter den vakre hingsten Willem van Nassau. Han har en fabelaktig stamtavle med kjente hingster som Adel 357 Sport, Hearke 254 Preferent og Tjalling 235 Preferent bak seg.

I Norge gjorde han stor suksess både på kåring og i avlen, og har mange flotte avkom etter seg. Han ble avlsgodkjent med 44,5 poeng, og han ble også reservechampion i NL på HK i 2013:

https://www.youtube.com/watch?v=yQZjejlIZRs&feature=youtu.be

Alexander BP13 SPORT

Maurits BP10  SPORT

Foto: Iris van Meijl

Alexander BP13 ble født som Amour van Soma. Han vokste opp på Soma Barockpinto,  Hans mor er ei Elite Frieserhoppe med en særdeles predikatrik morslinje. Hans far er den avdøde XX avlshingsten Colorance. Som et av veldig få sorte/hvite avkom etter colorance, er Alexander BP 13 helt unik, både med tanke på farge, eksteriør og de meget interessante linjene. 

Vi rei han inn som 3 åring på Soma Barockpinto, og vi så raskt at denne gutten kom til å bli et dressurtalent.  Han ble hos oss også avlskåret med høye score, 46 poeng, og brukt en del i avl i Norge før vi solgte han til Sverige til Ann-Charlotte Dallner når han var 4 år.

I Norge rakk han å få flere meget gode avkom, og den dag i dag har vi bl.a. 2 avlsgodkjente sønner etter han : Edwin van Soma / Edwin BP35 og Fernando XX19, og en sterhingst med avlslisens, Elvis van Soma Ster 56. Han har også flere ster-avkom. Totalt sett har Alexander BP13 avlet meget  bra, og vil straks bli godkjent på avkom. Det sier ALT om kvaltieten på denne hignsten !

I Sverige ble han også brukt en del i avl, og har tilført mye til BP rasen i landet. Etter en stund i Sverige ble han satt i trening i NL hos Isabelle Vromans, Der han fikk kommet opp og frem i dressuren og vist frem det fantastiske dressurtalentet sitt. Han ble startet flere stevner opptil Z2 og har en super resultatliste å vise til der han alltid hevdet seg helt i toppen. Han gjorde også en super IBOP rideprøve til 72,5 p.

I november 2018 kom han igjen hjem til Sverige og fikk ny rytter, og vi gleder oss til å følge han på dressurbanen fremover. Alexander BP 13 SPORT kan du finne både på FB og Instagram :)

 

 

 

 

Vi kjøpte Maurits som føll sammen med vår samarbeidspartner Arnold Wemmenhove. Senere kjøpte vi han ut og Maurits ble 100% vår.

Når Maurits var 2 år gammel tok vi han hjem til Norge. 2,5 år gammel ble han ster-kåret og fikk avlslisens og når han var gammel nok gjorde han en godkjent IBOP rideprøve og ble kåret.

Maurits ble sparsomt brukt i avlen da han etterhvert satset på sin dressurkarriere. Som ung hingst gjorde han det bra på stevner i Norge, med mange flotte plasseringer..Han har flere flotte avkom etter seg, som i dag er verdt sin vekt i gull !

Når Maurits var 6 år gammel satt vi han i trening i NL hos Bennie van Es. Han klatret raskt i klassene og viste sitt fantastiske dressurpotensiale. Han hevdet seg alltid  i toppen, og viste ihele verden hva en BP er god for. Han gjorde stor suksess i Prix St. George, Intermadiare I og Intermediare II .

Han deltok også på hingstekåringen i NL og rakk å bli WORLD CHAMPION i både 2014 og 2015, noe som er en enorm presentasjon ! Han viste alle at han er en hingst i verdensklasse, med sine enorme bevegelser og sitt flotte eksteriør.

 Når Maurits var godt i gang med å finpusse  Grand Prix øvelsene, solgte vi han til Sør Afrika til Grand Prix rytteren Chere Burger. Der lever han i dag sine gode dager og brukes både i dressur og avl. Vi er veldig glade for at Maurits har fått et godt hjem og får være ute i store gresspaddocker og være hest !

 

Dorian van Soma SPORT

 

Dorian van Soma ble født her hos oss. Han er etter en av våre beste avlshopper, ei 1. pr championhoppe etter Rypke med ei meget sterk morslinje. Faren er den velkjente Olgert, som vår samarbeidspartner Arniold Wemmenhove selv fikk fram til avlsgodkjennelse i KFPS. Vi rei Dorian inn som 3 åring, og visste med en gang han kom til å bli et talent i dressur. Denne hingsten hadde alt. Stamtavle, eksteriør, dressurtalent !

Vi solgte Dorian som 3 åring til June Ottersbo i Norge, som selv rei han opp til middels og deretter satte han i trening hos Bennie van Es i Nederland. Hos Bennie gikk det raskt opp og frem i dressur, og han ranket i toppen på resultatlistene. Når han gikk Intermediare ble han solgt til et godt hjem i NL der han får gå ute sammen med andre hester på store områder samtidig sddom han blir brukt i sporten. Takk til June som sørget for et så godt hjem til Dorian !!

 

 

banner_sfg1
sbplogoinvertcrop
flag-2303647_960_720x
norwaytext1